Werking en aanbod

De praktijk van Psychotherapie-Aalst richt zich op jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen met psychische en relationele vragen en problemen. Naast individuele gesprekken zijn er partner- en gezinsgesprekken mogelijk. 

Er wordt gewerkt volgens de principes van de Cognitieve en Dialectische Gedragstherapie.

Cliënten met vragen of problemen omtrent onderstaande thema’s kunnen in de praktijk terecht :

  • Eetstoornissen en eet-gerelateerde problemen

  • Emotionele klachten (angst, depressie, stress, burn-out…)

  • Relaties (communicatie, assertiviteit, vertrouwen, opvoeding…)

  • Persoonlijke groei (puberteit, identiteit,  zelfbeeld,…)

  • Verwerking (verlies, rouw, trauma,…)

  • Seksualiteit en seksualiteitsbeleving

De eerste 3 tot 5 sessies gaan idealiter wekelijks door en zijn kennismakingsgesprekken. Hierin gebeurt de probleemanalyse en worden de door de cliënt gewenste doelstellingen besproken. Tijdens de daaropvolgende sessies  zijn er eveneens regelmatig evaluatiemomenten.

Groepscursus EMOTIEREGULATIE
Jouw leven meer in balans brengen? Vaardiger worden in het omgaan met jezelf en anderen?       Beter leren omgaan met jouw gevoelens? Jouw levenskwaliteit verbeteren?
Deze cursus is gebaseerd op de principes van de Dialectische Gedragstherapie. 

Data : hou deze pagina in het oog voor nieuwe data
Kostprijs : 300 euro, syllabus inbegrepen. Je kan enkel inschrijven voor de volledige cursus! Ben je nog niet eerder in mijn praktijk geweest, dan verwacht ik jou eerst op een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen of wil je inschrijven, neem dan gerust contact op!

Corona: live-consultaties blijven mogelijk mits in achtneming van alle voorzorgsmaatregelen. Voelt u zich ziek, gelieve dan tijdig te annuleren. De wachtzaal blijft gesloten. Voor cliënten die dat wensen, behoren ook telefonische en video-consultaties tot de mogelijkheden. Contacteer mij gerust voor meer informatie.